![]() |
Damalı Kek |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Damalı Kekdamalı kek tarifi - damalı iki renkli kek ![]() Malzemeler: kek için: 6 yumurta 250 gr yumusak tereyağı veya margarin 4 su bardağı un yarım su bardağı kakao 1 paket vanılya ve kabartmatozu 3 su bardağı pudra şekeri ben 2 su bardağı kullandım ve 3 adet yuvarlak 25 cm ![]() kreması: 250 ml krema 3 paket bitter çikolatası birinci ıslatma surubu : 125 ml su yarım su bardağı toz seker kaynatın soğutun vanılya esansı ekleyebilirsiniz 1-2 damla ben muz liköru ekledim kekin arasına surmek için ikinci ıslatma : 100 gr ahududu marmelatı ben çilek reçeli kullandım 3 çorba kasığı su marmelatla suyu karıstırın ![]() kenarına ganaş yapmak için : 1 paket bitter çikolata ![]() Yapılışı: yağı mikser ile krema olana kadar çırpın içine pudra sekerini ekleyin iyice çırpın tek tek yumurtaları ekleyerek çırpmaya devam edin ![]() unun içine kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin eleyin ikiye ayırın birine kakaoyu eleyerek ekleyin ve yağlı sekerli karısımıda ikiye ayırın birine kakaolu unu birinede sade unu ekleyin ve karıstırın kalıpları yağlayın yağlı kağıt serebilirsiniz ben kullanmadım iki krema torbası kullandım birine kakaolu karısımı diğerine sade karısımı doldurdum kalıplara sırayla sıktın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 185 derecede önceden ısınmış fırında pisirin ![]() ![]() ![]() kreması için : bitter çikolatayı bıcakla kıyın kremayı tencereye alın ısıtın bitter çikolataya karıstırarak ekleyin ve eriyene kadar çırpın sertlesmesi gerekiyor 15 dakika krema soğuyum sertlesene kadar çırpın ![]() ![]() ![]() kekin etrafını krema surun üzerinide krema ile susleyin ![]() yağlı kağıdı kekin boyunu ölçerek kesin ve tezgaha serin bitter çikolatayı eritin benmari usulü kağıdın uzerine dikkatlice her tarafına yayın ve kekin kenarlarını kaplayın buzdolapta 1 saat bekletin kağıdı alın ben kağıdı uzun tuttum değisik olsun diye ![]() sonra uzerini istediğiniz sekilde susleyin kakao serpin tekrar dinlendirin dolapta sonra servis yapın… |
![]() |
![]() |
|