Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
damalı, kek

Damalı Kek

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Damalı Kek



damalı kek tarifi - damalı iki renkli kek



Malzemeler:
kek için:

6 yumurta

250 gr yumusak tereyağı veya margarin

4 su bardağı un

yarım su bardağı kakao

1 paket vanılya ve kabartmatozu

3 su bardağı pudra şekeri ben 2 su bardağı kullandım

ve 3 adet yuvarlak 25 cm çapında düz kalıp veya tepsi
kreması:

250 ml krema

3 paket bitter çikolatası

birinci ıslatma surubu :

125 ml su

yarım su bardağı toz seker kaynatın soğutun vanılya esansı ekleyebilirsiniz 1-2 damla

ben muz liköru ekledim

kekin arasına surmek için ikinci ıslatma :

100 gr ahududu marmelatı ben çilek reçeli kullandım

3 çorba kasığı su marmelatla suyu karıstırın

kenarına ganaş yapmak için :

1 paket bitter çikolata



Yapılışı:
yağı mikser ile krema olana kadar çırpın içine pudra sekerini ekleyin iyice çırpın tek tek yumurtaları ekleyerek çırpmaya devam edin

unun içine kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin eleyin ikiye ayırın birine kakaoyu eleyerek ekleyin ve yağlı sekerli karısımıda ikiye ayırın birine kakaolu unu birinede sade unu ekleyin ve karıstırın

kalıpları yağlayın yağlı kağıt serebilirsiniz ben kullanmadım iki krema torbası kullandım birine kakaolu karısımı diğerine

sade karısımı doldurdum kalıplara sırayla sıktın her kalıba sırayla ikişer kakaolu ve ikişer beyaz halka sıkın, sonra ortada kalan bosluğu doldurun iki kalıp kakolu kek hamuru ile başlayın tek kalan kalıbı ise beyaz kek hamuru ile kenardan sıkmaya başlayın üst üste konarken dama sekil alacakkitaptaki yapılış sekline bakabilirsiniz

185 derecede önceden ısınmış fırında pisirin fırından çıkarın serbetli su ile ıslayın biraz bekleyin kalıplarından çıkarın soğumalarını bekleyin marmelatı su ile karıstırın damalı kekin önce kakaolu ile baslayan halkalı tarafını tezgaha alın uzerine fırça ile marmelat surun sonra beyaz halka ile başlayan keki alın uzerine koyun tekrar marmelat surun yine kakolu halka ile baslayn keki uzerine alın dinlenmeye bırakın

kreması için : bitter çikolatayı bıcakla kıyın kremayı tencereye alın ısıtın bitter çikolataya karıstırarak ekleyin ve eriyene kadar çırpın sertlesmesi gerekiyor 15 dakika krema soğuyum sertlesene kadar çırpın uğrasmak istemesseniz kakaolu krema hazırlayabilirsiniz hazırda alıp yapabilirsiniz

kekin etrafını krema surun üzerinide krema ile susleyin

yağlı kağıdı kekin boyunu ölçerek kesin ve tezgaha serin bitter çikolatayı eritin benmari usulü kağıdın uzerine dikkatlice her tarafına yayın ve kekin kenarlarını kaplayın buzdolapta 1 saat bekletin kağıdı alın


ben kağıdı uzun tuttum değisik olsun diye

sonra uzerini istediğiniz sekilde susleyin kakao serpin tekrar dinlendirin dolapta sonra servis yapın…

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.