Mandalinalı Cheesecake |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mandalinalı CheesecakeMandalinalı Cheesecake Tarifi - Mandalinalı Cheesecake Yapılışı - Mandalinalı Cheesecake Nasıl Yapılır - Oktay Usta Mandalinalı Cheesecake Malzemeler : 1 Pk Yulaflı Bisküvi50 Gr TereyağıDolgu Kreması İçin: 1 Su B Toz ŞekerYarım Kilo Süzme Yoğurt 1 Su B Krema4 Yumurta Sosu İçin: 1 Çay B Toz ŞekerYarım Kilo Mandalina 2 Çorba K NişastaHazırlanışı : Bisküviyi parçalayıcıda toz haline getiriyoruz Tereyağını eritip bisküvi ile karıştırıyoruz Altına yağlı kağıt koyduğumuz çember bir kalıbın tabanına koyup bastırıyoruz![]() Kreması için, yoğurt, şeker, krema ve yumurtaları karıştırma kabının içine alıp karıştırıyoruz İçine bir mandalinanın kabuğunu rendeliyoruz Kremayı bisküvinin üzerine döküyoruz![]() Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 1 saat pişiriyoruz Sosu için 2 mandalinayı üzeri için ayırıp diğer mandalinaların suyunu sıkıyoruz![]() Mandalina suyunu küçük bir tencereye alıyoruz Şeker ve nişastayı katıp koyu bir kıvam alana kadar pişiriyoruz Tatlımızı fırından çıkarıp soğumaya bırakıyoruz Soğuduktan sonra üzerine sosunu döküyoruz![]() Ayırmış olduğumuz 2 mandalinayı dilimleyip üzerine koyuyoruz İsteğe göre nane yapradıklarıyla süsleyebiliriz![]() Buzdolabında dinlendirip servis ediyoruz
|
|
|
|