Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
halley, pastası, vişneli

Vişneli Halley Pastası

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Vişneli Halley Pastası



Vişneli Halley Pastası tarifi - halleyli tarifler - Vişneli Halley Pastası nasıl yapılır
Malzemeler


16 adet Halley, 200 gram beyaz çikolata, 50 gram tereyağı, 1 çay bardağı dondurulmuş vişne


Üzeri için: 1 kase dondurulmuş vişne, çikolata sos



Hazırlanışı


Beyaz çikolata ile tereyağını benmari usulü (sıcak su dolu bir kabın üzerine eriteceğiniz malzemenin olduğu başka bir kabı oturtup kaynamakta olan suyun ısısıyla yani buhar yöntemiyle malzemenin erimesi) eritin


Halley’i çukur bir kasenin içinde ufalayın Eritmiş olduğunuz çikolatalı karışımı ve suyu iyice süzülmüş vişneleri ekleyip karıştırın Şekilli kelepçeli kalıbı streç folyo ile kaplayın ve karışımı elinizle bastırarak yayın Buzdolabında iyice katılaşıncaya kadar beklettikten sonra servis tabağına alın


Suyu iyice süzülmüş vişne taneleriyle ve isteğe göre çikolata sos ile süsleyin Servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.