Vişneli Halley Pastası |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Vişneli Halley PastasıVişneli Halley Pastası tarifi - halleyli tarifler - Vişneli Halley Pastası nasıl yapılır Malzemeler 16 adet Halley, 200 gram beyaz çikolata, 50 gram tereyağı, 1 çay bardağı dondurulmuş vişne Üzeri için: 1 kase dondurulmuş vişne, çikolata sos Hazırlanışı Beyaz çikolata ile tereyağını benmari usulü (sıcak su dolu bir kabın üzerine eriteceğiniz malzemenin olduğu başka bir kabı oturtup kaynamakta olan suyun ısısıyla yani buhar yöntemiyle malzemenin erimesi) eritin Halley’i çukur bir kasenin içinde ufalayın Eritmiş olduğunuz çikolatalı karışımı ve suyu iyice süzülmüş vişneleri ekleyip karıştırın Şekilli kelepçeli kalıbı streç folyo ile kaplayın ve karışımı elinizle bastırarak yayın Buzdolabında iyice katılaşıncaya kadar beklettikten sonra servis tabağına alın Suyu iyice süzülmüş vişne taneleriyle ve isteğe göre çikolata sos ile süsleyin Servis yapın |
|