Büyülü dağ |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Büyülü dağBüyülü dağ KAÇ KİŞİLİK: 6 HAZIRLAMA SÜRESİ: 25 dk PİŞME SÜRESİ: 25 dk Malzemeler: 1 hazır sade pasta tabanı (üçlü) İç malzeme için: 750 gr balkabağı 2 su bardağı tozşeker 15 çay bardağı su 1 çay bardağı çekilmiş ceviz 1 çorba kaşığı rendelenmiş hindistan cevizi Üzeri için: 2 çorba kaşığı pudraşeker 1 çorba kaşığı incir ve kiraz şekerlemesi Hazırlanışı: *Balkabağını dilimleyip çekirdekli kısımlarını temizleyin ve kabuklarından ayırıp doğrayın Tencereye alıp üzerine su ve tozşekeri ekleyin Yumuşayana ve kabaklar suyunu tamamen çekene kadar pişirin Süzüp robota alın ve püre haline getirin Ceviz ve hindistan cevizini ekleyip karıştırın *Kubbe şeklinde bir kalıbı ıslatıp folyo ile kaplayın Hazır pasta tabanı dilimlerinin kenarlarını ve üzerini (sadece iç kısmı kalacak şekilde) bıçakla kesip alın Küçük yuvarlak kalıpla kekten bir parça kesip kalıbın dibine yerleştirin Kalan parçaları kalıbın kenarlarını kaplayacak şekilde kesip yerleştirin Kabak püresini ilave edip üzerini kek parçalarıyla kapatın Folyoyu kekin üzerine kapatıp buzlukta bir gece bekletin Kalan kekdilim ve parçalarından yıldız şekilli kalıpla iki yıldız kek dilimi kesin Kalan keki bir santimlik karelere kesin *Buzluktan çıkardığınız pastanın üzerindeki folyoyu çıkarın Ters çevirerek servis tabağına alın Üzerine kremşanti sürün ve kare şeklindeki kek parçalarını düzenli aralıklarla yapıştırın Aralarına kiraz ve inci şekerlemelerini yerleştirin Üzerini yıldız keklerle süsleyin Pudraşekeri serpiştirip servis yapın |
|