![]() |
Ricottalı cheesecake |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ricottalı cheesecakeRicottalı cheesecake tarifi - Ricottalı cheesecake nasıl yapılır ![]() Malzemeler 1 kg ![]() 1/2 su bardağı yoğurt 200 gr ![]() 200 gr ![]() 2/3 su bardağı toz şeker 2 yemek kaşığı nişasta 3 yumurta 2 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi 1 paket Burçak bisküvi 3-4 yemek kaşığı tereyağ 1 çay bardağı ince çekilmiş ceviz Hazırlanışı: 1- Ricotta, yoğurt, labne ve kremayı derin bir kabın içinde çırpıyoruz ![]() ![]() ![]() 2- İçine teker teker yumurtaları ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz ![]() ![]() ![]() 3- Diğer tarafta rondoya bisküvileri ve cevizi koyup ince şekilde çekiyoruz ![]() ![]() ![]() 4- Kelepçeli kalınızın altına yuvarlak şekilde yağlı kağıt seriyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() 5- Önceden ısınmış 180 derece fırında 10 dakika pişirip ardından fırın derecesini 100′e getiriyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çikolata sos ile ya da portakal kabuklarıyla servis yapabilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|