![]() |
Haşhaşlı Çıtır Çörek |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Haşhaşlı Çıtır ÇörekHaşhaşlı Çıtır Çörek tarifi - Haşhaşlı Çıtır Çörek yapilisi ![]() Malzemeler, 1 çay bardağı yoğurt 1 çay bardağı sıvı yağ 3 yemek kaşığı toz şeker 1 Paket kabartma tozu 1 Çay bardağı haşhaş 1 Paket yumuşak margarin 1 Tatlı kaşığı mahlep 1 Çay kaşığı tuz 1 Adet yumurta sarısı Hazırlanışı, Yoğurt, sıvı yağ, şeker, kabartma tozu, tuz, mahlep ve margarini bir kapta iyice elinizle karıştırıp krem haline getirin ![]() Karışıma bir çay bardağı haşhaşı ekleyin ![]() Unu ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın ![]() Örgü şekli verip üzerine yumurta sarısını sürüp, arzuya göre çörek otu serpin Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizip 185 derecelik fırında 25-30 dakika pişirin ![]() Afiyet Olsun |
![]() |
![]() |
|