Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
florentin

Florentin

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Florentin



(8 Kişilik)



Malzemeler

Hamur malzemesi :

2,5 su bardağı un

1 su bardagı süt

6 çorba kaşığı toz şeker

1 adet yumurta

Yarım paket maya

1 çay kaşığı tuz

40 gr margarin

Yarım limon suyu

1 çay kaşığı vanilya

İç malzemeleri :

15 su bardağı süt

2,5 kahve fincanı toz şeker

15 yemek kaşığı nişasta

100 gr margarin

1 adet yumurta

Üzeri için :

Yeteri kadar pudra şekeri, kıyılmış badem



Yemeğin Tarifi

Unu bir kabın içine eleyin Unun ortasını açın Ayrı bir kapta ılık sütün içine 6 tatlı kaşığı şeker ilave edin Mayayı bu ılık sütün içinde eritin


Erittikten sonra unun içine dökün ve 5 dakika bekleyin Sonra diğer malzemeleri de karıştırarak iyice yoğurun 20-25 dakika dinlendirin


İç kreması: Bir kaba süt ve şekerin yarısını koyup kaynatın Diğer tarafta yumurta ile kalan şekeri çırpın Unu ilave ederek karıştırın Margarini ilave edip soğutun Hazırladığınız hamuru kalıba göre açın Yarım saat mayalanmak üzere bekletin Daha sonra 190 derecedeki fırında 25 dakika pişirin Soğuduktan sonra ortasından kesin Hazırladıgınız kremayı sürün Üzerine pudra şekeri serpip ufalanmış bademle süsleyerek servise sunun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.