![]() |
PATLıCANLı MAKARNA |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() PATLıCANLı MAKARNAMALZEMELER 3 adet orta boy patlıcan 350 gram düdük makarna 1/3 su bardağı un 7 çorbakaşığı tereyağı (veya margarin) küçük boy mozzarella (veya dil peyniri) Rendelenmiş parmezan peyniri (veya eski kaşar) 1 su bardağından biraz fazla süt tuz, karabiber 4 Kişilik HAZIRLANIŞI Patlıcanları soyun, yıkayıp boylamasına dilimleyin ![]() ![]() ![]() ![]() İki çorbakaşığından biraz fazla tereyağı ya da margarin, süt ve unla beşamel sos hazırlayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yağlanmış bir fırın kalıbına, sırayla bir kat patlıcan dilimi, bir kat makarna döşeyin ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|