![]() |
Esmer Kete |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Esmer Ketekete tarifi Malzemeler: * 5 su bardağı esmer un(5 ![]() * 2,5 su bardağı ılık su * 8 gr ![]() * 1 silme yemek kaşığı tuz * içine sürmek için:150gr ![]() * iç malzemesi:200gr ![]() * üzerine :1 yumurta sarısı Yapılışı: 1 ![]() ![]() ![]() ![]() 2 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 3 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Not:Eğer hazır paketlerdeki tam buğday unundan yapmak isterseniz 5 su bardağından 1-1,5 su bardağını beyaz un olarak koyun,hamurun tutması için ![]() ![]() ![]() Esmer un ile yapılan çöreklerde, hamur kendini çok çabuk bıraktığı için mayalama işlemi çok kısa tutulur veya hemen fırına sürülür ![]() |
![]() |
![]() |
|