Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
cevizli, haşhaşlı, lokma

Cevizli Haşhaşlı Lokma

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Cevizli Haşhaşlı Lokma



Cevizli Haşhaşlı Lokma tarifi - Cevizli Haşhaşlı Lokma yapilisi



Malzemesi:

Malzemeler: 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı ceviz içi 4-5 yemek kaşığı haşhaş 3 adet ekmek hamuru yarım su bardağı toz şeker Tarçın

Tarifi:

Yapılışı: Tarifin yapımına geçmeden fırını 160 dereceye ayarlayınHamurdan istediğiniz büyüklükte parçalar kopartın Mutfak tezgahınıza çok az yağ damlatın ve hamuru üzerine koyun, yavaş yavaş elinizle yayın Üzerine sıvıyağ ile incelttiğiniz haşhaşan sürün,ceviz içİ ve toz şeker ekleyin Uzun kenarından rulo şeklinde sarınDik olarak tepsinin kenarından başlayarak dizin Diğer kalan hamur parçalarınada aynı işlemi uygulayın Hepsini tepsiye dizdikten sonra üzerine şeker ve ceviz içi serpin Fırında iyice kızarana kadar pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.