![]() |
Cırakta |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() CıraktaCırakta tarifi - Cırakta yapilisi Malzemesi: 1 yemek kaşığı kuru maya 3 su bardağı ılık süt 1 adet yumurta 2 çay kaşığı tuz 3 su bardağı un Üzeri için; Tereyağı, toz şeker ya da reçel Tarifi: • Çukur bir kabın içersine kuru maya koyup, üzerine ılık süt ekleyin ![]() • Maya eriyene kadar karıştırıp, yumurta, tuz ve un katın (mayalamayı alüminyum bir kapta yapmayın) ![]() • Mikser ya da çırpma teliyle karışım pütürsüz hale gelene dek iyice çırpın ![]() • Çırpılan hamuru kabarması için 30 dakika bekletin ![]() • Kabaran hamurdan kepçeyle alarak (hamur muhallebi kıvamında olmalı) önceden kızdırılmış teflon tavaya dökün ![]() • Tavaya dökülen hamur göz göz olunca öteki tarafını çevirerek pişirin ![]() • Pişen cıraktaların üzerine tercihinize göre yağ, reçel sürebileceğiniz gibi toz şeker de serpebilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|