Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kömbesi, malatya

Malatya Kömbesi

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Malatya Kömbesi



4 su b un

1 su b sıvıyağ

1 çorba k tozşeker

yarım p yaşmaya

tuz,su

iç harcı için:

200 gr kıyma

1 çorba biber salçası

1 soğan

2 çorba k ince bulgur

1 çay b ceviz

sıvıyağ

tuz,karabiber

üzeri için:

2 çorba k yoğurt

sıvıyağ

1 yumurta sarısı

HAZIRLANIŞI:

Önce karıştırma kabına unu alın içine tozşekeri,

tuzu ekleyin ve karıştırın ortasını açın sıvıyağı ve

mayayı alın mayayı eritindaha sonra unu yavaş

yavaş katarak yumuşak bir hamur hazırlayın

hamur dinlenirken diğer tarafta sıvıyağda soğan

ve kıymayı kavurun içine bulguru,cevizi,tuz ve

karabiberi ekleyinhamuru ikiye bölüp tepsi

büyüklüğünde açın tepsiye birinci hamuru

yerleştirin kıymalı harcı içine dökün diğer hamuru

üzerine kapatın yoğurt,yumurta ve sıvıyağ karışımını

üzerine sürün180 derecede alt üst pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.