Salamlı Milföy Yuvası |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Salamlı Milföy Yuvasımilföylü tarifler - milföy salamlı börek Malzemeleri 7 yaprak milföy 1 su bardağı rendelenmiş salam 1 kase kavrulmuş pazı 1 su bardağı un Pazılı iç, küp küp doğranmış soğan,doğranmış pazı, tuz ve biraz sıvı yağın,hafif ısıda tavada kavrulmasıyla ve suyunun süzülmesiyle elde edildi Üzerini süslemek için:çörekotu Hazırlanışı: 1-Oda ısısındaki milföy hamurunu, pazı karışımını ve unu iyice yoğuruyoruz 2-Merdaneyle açıp,uç kısmına salamı serpiyoruz 3-Rulo şeklinde katlıyoruz 4-Bir parmak kalınlığında kesip,üzerine çörekotu serpiyoruz 5-Yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştiriyoruz 6-Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 20-25 dakika pişiriyoruz 7-Sevgiyle sunuyoruzAfiyet olsun |
|