Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
milföylü, tartı, yaz

Milföylü Yaz Tartı

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Milföylü Yaz Tartı



Milföylü hamurişleri - Milföylü kolay tarifler




Malzemeler


* 4 adet milföy

* 4 su bardağı süt

* 1 paket vanilyalı puding

* 1 su bardağı portakal suyu

* 2 su bardağı süt


Üzeri için


* 2 adet incir

* 1 adet şeftali

* 1 kase siyah üzüm

* 1 tatlı kaşığı tozşeker


Hazırlanışı


Milföy hamurlarını 2 tatlı kaşığı kadar un serpilmiş tezgahın üzerine bir kare olacak şekilde yayın Merdane yardımıyla bütün bir hamur olacak şekilde açın Hamuru tart kalıbına göre açıp elinizle bastırarak yerleştirin Çatalla tabanı delinmeyecek şekilde hamurların üzerinde çizikler ( hamurun çok fazla kabarmaması için ) atın Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında milföy hamuru kızarıncaya kadar pişirin


Vanilyalı pudingi için paketteki toz pudingi orta boy bir tencereye aktarın Süt ve portakal suyunu ekleyin Koyu bir muhallebi kıvamına gelene dek pişirin Ocaktan alın, mikserle çırpıp soğutun Pişen milföy hamurunu fırından çıkarın, ılıyınca muhallebiyi yayın Dlimlenmiş meyvelerle süsleyin, isteğe göre 1 tatlı kaşığı kadar toz şeker serpip servis yapın

alıntıdır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.