Brokolili Turta |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Brokolili Turtabrokoli turtası - brokolili turta nasıl yapılırHamur: 1 paket Kuru Maya veya 1 paket Yaş Maya 4,5 su bardağı un (500 g) 1 su bardağı + 1 çay bardağı su (270 g) 1,5 çay kaşığı tuz (7,5 g) 1 kahve fincanı şeker (50 g) 20 g tereyağı 170 g margarin Garnitür: 500 g brokoli 1 çay kaşığı tuz (5 g) 200 g rendelenmiş peynir 200 g süt kreması 1 adet yumurta 1 tutam tuz 1 tutam karabiber 1 tutam hindistancevizi Tarifi: Un, tuz, şeker, su ve mayayı karıştırın Yapışkan olmayan bir hamur olana kadar yoğurun Son olarak tereyağı ekleyerek pürüzsüz olana kadar yoğurun Üzerini örtüp 20 dakika buzdolabında bekletin Margarini plastik torbaya koyun 30x30 cm genişliğinde açın Hamuru 33x62cm olarak açın Margarini torbadan çıkarıp ortasına yerleştirin ve zarf şeklinde katlayın Üstünü örtüp 15 dakika buzdolabında bekletin Buzdolabından çıkartıp merdane ile 2 cm kalınlığında açın ve ikiye katlayıp üstünü örterek tekrar buzdolabında 15 dakika bekletin Hamuru çıkarıp tekrar 2 cm kalınlığında ve 60x30 cm olarak açın, bir ucu hamurun ortasına gelecek şekilde katlayın, diğer tarafı da üzerine katlayın ve tekrar buzdolabında 15 dakika bekletin Brokolileri yıkayın ve ayıklayın Tuzlu suda 5 dakika haşlayın ve soğuk suda ıslatın Haşlanmış brokoliyi parçalara bölün Süt kreması, rendelenmiş peynir, hindistan cevizi, tuz ve karabiber ile karıştırın Hazırlanan milföy hamurunun 1/3'ünü alın ve 2-3 mm kalınlığında disk şeklinde açın Diski turta kalıbına alın Yumurtayı çırpın ve kalıptaki diskin kenar kısımlarına sürün Brokoli parçalarını turtanın üzerine yerleştirin, üzerine süt kreması karışımı dökün Hamurun kalan kısmını turtanın üzerine kapatın Kenar kısımlarını iyice birbirine yapıştırın Üzerine çırpılmış yumurtanın kalanını sürün Bir bıçak veya çatal ile dekore edin ve birkaç yerine delikler yapın Kalan hamur parçaları ile de dekore edilebilir Önceden ısıtılmış 220°C'lik fırında 35 dakika pişirin Sıcak servis yapın alıntı |
|