Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ayçekirdekli, isırgan, otlu, poğaça

Isırgan Otlu Ayçekirdekli Poğaça

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Isırgan Otlu Ayçekirdekli Poğaça





MALZEMELER:


-2 adet yumurta (biri içine diğeri üzerine)

-2 yemek kaşığı birkisel margarin

-Yarım su bardağı sıvı yağ

-¾ su bardağı yoğurt

-4 su bardağı tam buğday unu

-1 paket kabartma tozu

-Yarım demet ısırgan otu

-100-150 gr soyulmuş ayçekirdeği

-1 çay kaşığı tuz

YAPILIŞI:


Isrgan otu eldiven yardımıyla ayıklanır ve yıkandıktan sonra hafif ateşte bir tencerede çok az kavrulur ve sonrasında da robotta çekilir


Elenmiş unun ortası havuz şeklinde açılır ve yumurta, margarin, sıvı yağ, yoğurt, kabartma tozu, ısırgan otu ve ayçekirdeğinin bir kısmı ve tuz eklenerek özlü bir hamur yapılır


Hamurdan ceviz iriliğinde parçalar kopartılır ve yuvarlak şekil verildikten sonra kalan ayçekirdeklerine bulanır Üzerlerine yumurta sarısı sürüldükten sonra önceden ısıtılmış 180 derece sıcaklıktaki fırında üstleri pembeleşinceye kadar pişirilir


AFİYET OLSUN

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.