![]() |
Isırgan Otlu Ayçekirdekli Poğaça |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Isırgan Otlu Ayçekirdekli Poğaça![]() MALZEMELER: -2 adet yumurta (biri içine diğeri üzerine) -2 yemek kaşığı birkisel margarin -Yarım su bardağı sıvı yağ -¾ su bardağı yoğurt -4 su bardağı tam buğday unu -1 paket kabartma tozu -Yarım demet ısırgan otu -100-150 gr soyulmuş ayçekirdeği -1 çay kaşığı tuz YAPILIŞI: Isrgan otu eldiven yardımıyla ayıklanır ve yıkandıktan sonra hafif ateşte bir tencerede çok az kavrulur ve sonrasında da robotta çekilir ![]() Elenmiş unun ortası havuz şeklinde açılır ve yumurta, margarin, sıvı yağ, yoğurt, kabartma tozu, ısırgan otu ve ayçekirdeğinin bir kısmı ve tuz eklenerek özlü bir hamur yapılır ![]() Hamurdan ceviz iriliğinde parçalar kopartılır ve yuvarlak şekil verildikten sonra kalan ayçekirdeklerine bulanır ![]() ![]() AFİYET OLSUN |
![]() |
![]() |
|