Zuraçed Dolu Ekmek |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Zuraçed Dolu EkmekZuraçed Dolu Ekmek ı Tarifi Yapılışı - Zuraçed Dolu Ekmek Nasıl Yapılır - Zuraçed Dolu Ekmek Malzemeleri Malzemeler * 1/2 kg Un * 1 tatlı kaşığı Bira Mayası * Yeterince Su * Tuz * İç Malzemesi : * 1/2 kg Kıyma * 3 adet Soğan * 3 adet Domates * Tuz * Karabiber * * 6 Kisilik * Mutfak: Belirsiz Hazırlanışı Mayayı hamur yoğurma kabına alm Biraz su ekleyin Üzerini kapatacak kadar un serpin Kabarması için bekleyin Kabardıktan sonra unu yelerince su ile birlikte yoğurun (Hamurun biraz sertçe olması gerekiyor) Kabarması için hamuru üstü kapalı olarak bekletin Dinlenen hamurdan, cevizden biraz irice parçalar koparın Her birini yemek tabağı büyüklüğünde, kalınca açın İç malzemesi için kıymayı, rendelenmiş soğanı, domatesi, tuzu ve karabiberi karıştırın Hazırladığınız içten yufkanın yarısına yayın Diğer kenarını üzerine sıkıca kapalın Teflon tavada arkalı önlü pişirin Afiyet Olsun |
|