Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
dolu, ekmek, zuraçed

Zuraçed Dolu Ekmek

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zuraçed Dolu Ekmek



Zuraçed Dolu Ekmek ı Tarifi Yapılışı - Zuraçed Dolu Ekmek Nasıl Yapılır - Zuraçed Dolu Ekmek Malzemeleri




Malzemeler


* 1/2 kg Un

* 1 tatlı kaşığı Bira Mayası

* Yeterince Su

* Tuz

* İç Malzemesi :

* 1/2 kg Kıyma

* 3 adet Soğan

* 3 adet Domates

* Tuz

* Karabiber

*

* 6 Kisilik

* Mutfak: Belirsiz



Hazırlanışı

Mayayı hamur yoğurma kabına alm Biraz su ekleyin Üzerini kapatacak kadar un serpin Kabarması için bekleyin Kabardıktan sonra unu yelerince su ile birlikte yoğurun (Hamurun biraz sertçe olması gerekiyor) Kabarması için hamuru üstü kapalı olarak bekletin Dinlenen hamurdan, cevizden biraz irice parçalar koparın Her birini yemek tabağı büyüklüğünde, kalınca açın İç malzemesi için kıymayı, rendelenmiş soğanı, domatesi, tuzu ve karabiberi karıştırın Hazırladığınız içten yufkanın yarısına yayın Diğer kenarını üzerine sıkıca kapalın Teflon tavada arkalı önlü pişirin


Afiyet Olsun


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.