Zeytinli Kepek Ekmeği |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Zeytinli Kepek EkmeğiKepek Ekmeği Tarifi - Zeytinli Kepek Ekmeği Nasıl Yapılır - Zeytinli Kepek Ekmeği Malzemeleri Zeytinli Kepek Ekmeği Malzemeler * 25 gr yaş Maya * 1 tutam Şeker * 1 su bardağı sıcak Su * 1,5 su bardağı Un * 1,5 su bardağı Kepek Unu * 2 çay kaşığı Tuz * 1 çorba kaşığı oda sıcaklığında Tereyağı * 1/2 su bardağı çekirdeksiz Siyah Zeytin * Üzerine : * Susam * Çörek Otu * Ayçekirdeği * * 8-10 Kisilik Hazırlanışı Mayayı şekerli sıcak suda eritin Diğer tarafta beyaz unu, kepek ununu ve tuzu bir kaba aktarın Tereyağmı ekleyin Ekmek kırıntısı gibi bir görünüm alana dek kısa bir süre karıştırın Şekerli suda erittiğiniz mayayı, unlu karışıma ekleyin Biraz yoğurun Yarım su bardağı siyah zeytini ilave edin Zeytinler hamura eşit bir şekilde dağılana dek tekrar yoğurun Hamuru ılık bir ortamda 1 saat bekletin Hamurun tümüne yuvarlak bir form verin Hafifçe yağlanmış tepsiye aktarın Üzerine susam, çörekotu ve ayçiçek çekirdeği içi serpin Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40-50 dakika pişirin Servis yapın Afiyet Olsun |
|