Zeytin Ezmeli ve Pastırmalı Mini Kruvasan |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Zeytin Ezmeli ve Pastırmalı Mini KruvasanPastırmalı Mini Kruvasan Tarifi - Zeytin Ezmeli ve Pastırmalı Mini Kruvasan Nasıl Yapılır - Zeytin Ezmeli ve Pastırmalı Mini Kruvasan Malzemeleri Zeytin Ezmeli ve Pastırmalı Mini Kruvasan Malzemeler * Hamuru İçin : * 4 su bardağı Un * 1,5 su bardağı ılık Süt * 1 paket kuru Maya * 1 çay kaşığı Tuz * 1 çorba kaşığı Şeker * 1/2 paket (125 gr) Margarin * Pastırmalı Harç İçin : * 100 gr Pastırma * 3 adet Patates * 1 adet Kırmızı Biber * 1/2 demet Maydanoz * Tuz * Karabiber * Zeytinli Harç İçin : * 3 çorba kaşığı Zeytin Ezmesi * 1 adet Kırmızı Biber * 1/2 demet Dereotu * Üzerine : * Susam * * 24 adet Kisilik * Mutfak: Belirsiz Hazırlanışı Un, süt, maya, tuz ve tozşekeri derin bir kaba alarak iyice yoğurun Üzerini örterek, oda sıcaklığında 45 dakika dinlendirin Mayalanan hamuru 10 parçaya ayırıp yarım saat buzdolabında bekletin 5 adet hamuru merdane yardımıyla teker teker açın Her katma 1 tatlı kaşığı eritilmiş margarin gezdirerek üst üste koyun Kalan 5 adet hamura da aynı işlemi uygulayın Elde etiğiniz hamurları buzdolabmda 15-20 dakika dinlendirin Daha sonra merdaneyle çok ince şekilde yeniden açın Her bir yufkayı 12 parçaya keserek kenara alın Pastırmalı iç harcı hazırlamak için, pastırmayı ince şeritler halinde doğrayın, patatesleri haşlayarak ezin Kırmızı biberi küp şeklinde doğrayın Maydanozu kıyın Daha sonra tüm bu malzemeleri, tuz ve karabiber ilave ederek karıştırın 12 adet üçgen hamurun içine hazırladığınız pastırmalı harçtan koyarak sarın Üzerine susam veya haşhaş tohumu serpin Fırın tepsisini yağlayarak kruvasanları tepsiye dizin Zeytinli iç harcı hazırlamak için zeytin ezmesini, küp kestiğiniz kırmızı biberi ve kıydığınız dereotunu karıştırın Daha sonra kalan 12 adet üçgen hamurun içine yerleştirip sarın Fırın tepsisindeki diğer kruvasanların yanına yerleştirin, önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişmeye bırakın Üzerleri kızardığında fırından alın Sıcak olarak servis yapın Afiyet Olsun |
|