Kıymalı Talaş Böreği |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kıymalı Talaş BöreğiKıymalı Talaş Böreği Tarifi - Kıymalı Talaş Böreği Yapılışı - Kıymalı Talaş Böreği Nasıl Yapılır - Kıymalı Talaş Böreği Malzemeleri Malzemeler 1 şişe maden suyu 1 yumurta 5 bardak un 1 çay bardağı sıvı yağ 225 gr margarin 1 yumurta sarısı 1 kabartma tozu İçi İçin 200 gr kıyma 1 soğan Maydanoz Tuz Karabiber Yapılışı İçin Hazırlanışı : Soğan rendelenir, kıymayla birlikte iki kaşık sıvı yağda suyunu çekene kadar kavrulur Tuz, karabiber, maydanoz ilave edilir Yoğurma kabına önce un koyup, ortası açılır Yumurta, sıvı yağ, soda, tuz koyup yoğrulur Yoğrulan hamur 8 eşit parçaya ayrılır Her parça merdane ile Tabak büyüklüğünde açılır Oda ısısındaki margarin 8eşit parçaya ayrılır Açılan hamurların ü<erine bıçak yardımıyla sürülür Hamurlar bohça gibi katlanıp bir tabağa alınır ve üzerine bez örtülür Buz dolabında yarım saat bekletilir Sonra dolaptan çıkarılan hamurlar tekrar oklava ile açılır Bohça gibi katlanarak tekrar yarım saat dolapta bekletilir Hamurlar dolaptan alınıp kare şeklinde açılır Açılan hamurlar 4’e bölünür Daha önce hazırlanan kıymalı iç dörde bölünür Parçaların içine yeteri kadar konur Bıçakla kesilen kısımlar üste gelecek şekilde bastırmadan üçgen olarak kapatılır Üzerine yumurta sarısı sürülür 230 derece fırında pişirilir |
|