Isırganotu Böreği |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Isırganotu BöreğiIsırganotu Böreği Tarifi - Isırganotu Böreğinin Yapılışı - Isırganotu Böreği Nasıl Yapılır Malzemeler: 2 adet yufka 1 adet yumurta 1 bardak süt 1/2 bardak sıvı yağ Harç için; 2 demet ısırganotu 1 çorba kaşığı un 1 adet yumurta sarısı 1 kahve fincanı süt 1 çorba kaşığı margarin Tuz Karabiber Yapılışı : Isırgan yapraklarını ayıklayıp, yıkayın Süzgeçte bekletinÜzerlerine bir çay kaşığı tuz atın Ovarak, suyunu sıkın Tabağa alınÇiğ ısırganotlarının içine unu, yumurta sarısını, sütü ve karabiberi ekleyin Margarini koyup, elinizle iyice karıştırın Kenarda bekletinAyırdığınız yumurta beyazı ile 1 yumurtayı, süt ve sıvı yağ ile çırpın Yufkayı tezgaha serin Hazırladığınız sostan her tarafına sürün Isırganların yarısını yufkanın ortasına yerleştirin Yufkanın iki yanını içe doğru katlayarak, büyükçe bir rulo yapın Üzerine sostan sürün İkinci yufkaya da aynı işlemi yapın Yağlanmış bir tepsiye koyun 175 derecedeki fırında pişirin |
|