![]() |
Tavuklu Mantı Böreği |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tavuklu Mantı BöreğiTavuklu Mantı Böreği - Tavuklu Mantı Böreği tarifi - Tavuklu Mantı Böreği yapilisi ![]() Malzemeler, 4 yufka 2 adet tavuk but 2 adet tavuk göğsü Sıvıyağ Karabiber, tuz Yoğurt 3 diş sarımsak 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber 3 yemek kaşığı zeytinyağı Hazırlanışı, Tavukları tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ilave edin ![]() Tuzunu ekleyip, tavuk etleri yumuşayıncaya kadar haşlayın ![]() Tavukları süzüp, küçük parçalara ayırıp tuz ve karabiberle harmanlayın ![]() Tavuk suyunu süzgeçten geçirip, soğumaya bırakın ![]() Fırın tepsini sıvıyağ ile yağlayın ![]() Tepsinin tabanına ilk yufkayı serip, üzerini fırça ile yağlayın ![]() İkinci kat yufkayı da tepsiye serip, aynı işlemi uygulayın ![]() Üzerine tavuklu iç malzemeyi yayın ![]() Üçüncü kat yufkayı tepsiye yayıp, yağlayın ![]() Son yufkayı da serip, aynı işlemi uygulayın ![]() Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin ![]() Böreği fırından çıkardıktan sonra soğumuş tavuk suyundan 4 su bardağı alıp, üzerine dökün ![]() Yufkalar tavuk suyunu çekene kadar bekleyin ![]() Sarımsaklı yoğurt hazırlayıp böreğin üzerine dökün ![]() Dilerseniz, zeytinyağında kızdırılmış kırmızıbiberi böreklerin üzerinde gezdirin ![]() Dilimleyerek servis yapın ![]() Afiyet olsun |
![]() |
![]() |
|