Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kıymalı, sac, yufkası

Kıymalı Saç Yufkası

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kıymalı Saç Yufkası



Kıymalı Saç Yufkası nasıl yapılır
Malzemesi:
8 adet kuru yufka (sac yufkası) 150 gr tereyağı Harcı için; 500 gr kıyma 2 adet kuru soğan 1 yemek kaşığı tereyağı 6-7 dal maydanoz Tuz, karabiber

Tarifi:

• Artık bazı yufkacılarda da sac yufkası satıldığı için, bu tarifi uygulamak daha kolay

• Önce kıymalı harcı hazırlayın

• İnce kıyılmış soğanı tereyağında çevirin, kıymayı katın

• Yumuşak olması için 2 yemek kaşığı su ekleyin ve karıştırarak pişirin

• Tuzunu ve karabiberini ekleyip, ocaktan alın

• Sonra 4 yufkayı suya sokup, hemen çıkararak büyük bir teflon tavada üst üste dizin ve orta ateşte önlü-arkalı kızartın

• Bir kenara alın

• Diğer dört yufkayı da hafifçe ıslatıp, aynı biçimde, tavada önlü-arkalı kızartın

• Tavadan almadan içinin harcını yayın

• (Peynirli de yapabilirisiniz) Daha önceden kızarttığınız 4 yufkayı da üstüne kapatın

• Bir kapakla ya da büyük düz bir tabakla çevirin

• 2-3 dakika daha ocakta tutup, alın ve sıcak sıcak sahurda servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.