![]() |
Kıymalı Saç Yufkası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kıymalı Saç YufkasıKıymalı Saç Yufkası nasıl yapılır Malzemesi: 8 adet kuru yufka (sac yufkası) 150 gr tereyağı Harcı için; 500 gr kıyma 2 adet kuru soğan 1 yemek kaşığı tereyağı 6-7 dal maydanoz Tuz, karabiber Tarifi: • Artık bazı yufkacılarda da sac yufkası satıldığı için, bu tarifi uygulamak daha kolay ![]() • Önce kıymalı harcı hazırlayın ![]() • İnce kıyılmış soğanı tereyağında çevirin, kıymayı katın ![]() • Yumuşak olması için 2 yemek kaşığı su ekleyin ve karıştırarak pişirin ![]() • Tuzunu ve karabiberini ekleyip, ocaktan alın ![]() • Sonra 4 yufkayı suya sokup, hemen çıkararak büyük bir teflon tavada üst üste dizin ve orta ateşte önlü-arkalı kızartın ![]() • Bir kenara alın ![]() • Diğer dört yufkayı da hafifçe ıslatıp, aynı biçimde, tavada önlü-arkalı kızartın ![]() • Tavadan almadan içinin harcını yayın ![]() • (Peynirli de yapabilirisiniz) Daha önceden kızarttığınız 4 yufkayı da üstüne kapatın ![]() • Bir kapakla ya da büyük düz bir tabakla çevirin ![]() • 2-3 dakika daha ocakta tutup, alın ve sıcak sıcak sahurda servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|