![]() |
Zeytinli Rulo Çörek |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Zeytinli Rulo ÇörekZeytinli Rulo Çörek Tarifi - Zeytinli Rulo Çöregin Yapılışı - Çörek Tarifi Malzemeler 1 yumurta ½ paket margarin 1 çay bardağı yoğurt 1 pk kabartma tozu 3 su bardağı un 1 çay kaşığı tuz İçi için : 4 çorba kaşığı zeytin ezmesi 2 çorba kaşığı iç ceviz Üstü üçün : 1 yumurtanın beyazı 1 tatlı kaşığı kekik Yapılışı Oval bir kaba 3 bardak un, 1 adet yumurta, 1 paket kabartma tozu, 3 çorba kaşığı yoğurt, ½ paket margarin, 1 çay kaşığı tuz koyun ![]() Bu karışımı hamur toplanıncaya kadar yani 3-4 dakika yoğurun, Hamuru bir tezgâhın üzerine alarak yaklaşık 2-3 dakika daha yoğurmaya devam edin ![]() Yoğurduğunuz hamurun altına ve üzerine bir parça un koyarak merdane yardımıyla açın ![]() Kenarlarındaki fazlalıkları bıçak yardımıyla kesip hamuru dikdörtgen haline getirin ![]() Dikdörtgen şeklindeki hamurun üzerine 4 çorba kaşığı zeytin ezmesini bıçak yardımıyla sürün, Üzerine 2 çorba kaşığı ceviz içi serpin ![]() Hamuru bir uzun kenarından katlamaya başlayarak rulo haline getirin ![]() Önceden hazırlamış olduğunuz 1 adet yumurta beyazını rulo şeklindeki hamurun her tarafına sürün ![]() Hamurun en üstüne 1 tatlı kaşığı kekik serpin ![]() ![]() Elde ettiğiniz her bir küçük parçayıönceden pişirme kâğıdı serdiğiniz fırın tepsisine birbirlerine değmeyecek şekilde eşit aralıklarla dizin ![]() Önceden 180 derece ısıtılmış fırına verin, 25 dakika boyunca pişirin ![]() Bu sürenin sonunda çöreğinizi fırından alıp servise hazır hale getirin ![]() |
![]() |
![]() |
|