Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
açma, böreği, börek, milföy, tadında

Açma Börek Tadında Milföy Böreği

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Açma Börek Tadında Milföy Böreği



Milföylü börek - Açma börek - Açma Börek Tadında Milföy Böreği Tarifi










MALZEMELER:

Milföy hamuru (9 taneden bir tepsi çıktı)
İstediğiniz iç harç (Ben patatesli kıymalı ve peynirli olarak iki tepsi yaptım)
Un
Yumurta sarısı
1 çay kaşığı pekmez
Susam yada çörek otu

YAPILIŞI: Milföy hamurlarını dolaptan çıkarıp çözünmesini sağlayın Bu arada iç harcı hazırlayın Pişirilerek yapılan bir harçsa iyice soğumalı ki hamuru yırtmasın Çözünen milföyleri tek tek bolca unladığınız tezgaha alıp merdane ile açabildiğiniz kadar ince açın Açarken bol bol un kullanın ki iyice büyüsün Bir kare kendinin 4-5 katı büyüyor ve baklava yufkası kadar inceliyor İncelen hamurun içine harcı koyup çok sıkıştırmadan rulo yapın Tepsiye yan yana sıralayın Üzerine yumurta sarısı ile pekmezi karıştırıp sürün Susam yada çörek otu ile süsleyip istediğiniz gibi dilimleyin Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirin


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.