![]() |
PASA BÖREĞI |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() PASA BÖREĞI[schild]MALZEMELER[/schild] Yufkası için : 1 yumurta 1/2 çay bardağı su biraz tuz aldığı kadar un içi için : 100 gr kıyma Yarım demet maydanoz 1 küçük baş soğan 1 çorba kaşığı margarin (veya tereyağı) biraz tuz biraz karabiber 500 gr yoğurt bir yemek kaşığı tereyağı biraz kırmızıbiber [schild]HAZIRLANIŞI[/schild] Hamurun malzemesini karıştırarak kulak memesi yumuşaklığında yoğurun ![]() ![]() ![]() ![]() İçinin hazırlanışı: Kıymayı ve soğanı iyice kavurun ![]() Hazırlanan yufkalar az miktarda haşlayın ve bir kat yufka bir kat iç olacak şekilde bir orta boy tepsiye koyun ![]() ![]() Üzerine bolca yoğurt döküp üzerine kırmızı biberli tereyağı gezdirin ![]() |
![]() |
![]() |
|