Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çörek, haşhaşlı

Haşhaşlı Çörek (1)

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Haşhaşlı Çörek (1)




Malzemeler:

1Hamur malzemeleri:

2 su bardağı sıcağa yakın ılık süt

1 paket yaş maya

1 su bardağı sıvı yağ

1 çay bardağı toz şeker

2 tatlı kaşığı tuz

aldığı kadar un

1 yumurtanın sarısı
2iç malzemeleri:

1 kase haşhaş

yarım çay bardağı sıvı yağ

Hazırlanması:


1 2 su bardağı ılık sütte 1 paket mayayı eritin eriyen mayayı; 1 su bardağı sıvı yağ, 1 çay bardağı toz şeker, 2 tatlı kaşığı tuz ve aldığı kadar un ile karıştırarak hamur yapın hamurun üzerine bir bez örterek 1,5-2 saat mayalandırın

2 mayalanan hamuru üç parçaya ayırın her bir parçayı elinizle 25 cm çapında açın hamurları aralarına haşhaşlı iç malzemeden sürerek üst üste koyun üç kat hamuru ortadan ikiye bölün her yarıdan iki parmak kalınlığında paralel parçalar kesin kestiğiniz üç katlı parçaların her birini simit gibi burun ve çevirerek sarın

3 çörekleri hafif yağlanmış tepsiye dizin üzerlerine yumurta sarısı sürün önceden ısıtılmış 170C fırında yarım saat pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.