Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
börek, kuru

Kuru Börek

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kuru Börek





Malzemeler:


Hamur için:

2 çay bardağı süt

1 çay bardağı sıvıyağ

1 yumurta

1 çay bardağı su

tuz

un

ayrıca:

beyaz peynir

1 paket (250g) margarin/tereyağı

Hazırlanması:


1 gerekli malzemeler ile yumuşak bir hamur hazırlayın daha sonra bu hamuru 24 bezeye ayırın her bezeyi nescafe fincanı tabağı büyüklüğünde açın açtığınız hamurların üzerine nişasta serperek sekiz tanesini üst üste koyun böylece sekiz katlı üç parça elde edin üç katın her birinin kenarlarına elinizle bastırınüçünü ayrı ayrı aynı baklava hamuru açar gibi 30cm genişliğinde açın

2 açtığınız hamuru ortadan ikiye kesin kestiğiniz karşılıklı kenarlara çatalla ezdiğiniz beyaz peynirden yayın ve ikisini de gevşek biçimde rulo yapın bu ruloları bıçakla beş parçaya bölün aynı işlemi kalan 2 hamur için de tekrarlayın

3 börekleri yağlanmış tepsiye dizin 250g margarini eritin ve tepsideki böreklerin üzerine gezdirin (tepsiniz küçükse iki tepsi çıkacaktır, bu yüzden yağı tepsilere paylaştırın)

4 önceden ısınmış 200C fırında pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.