Mantarlı Pizza Pizza Nasıl Yapılır |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Mantarlı Pizza Pizza Nasıl YapılırMantarlı Pizza - Pizza Nasıl Yapılır - Pizza Hamuru Nasıl Mayalanır - Pizza Nasıl Pişer Malzemeler: 400 gr Mantar 4 Adet Domates 1 Adet Soğan 3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı 3 Adet Sivri Biber 'çarli, yeşil, kırmızı' 250 gr Kaşar Peyniri 2 Diş Sarımsak 1 Çay Kaşığı Karabiber 1 Çay Kaşığı Pul Biber 1 Tatlı Kaşığı Tuz Hamur Malzemeleri: 5 Su Bardağı Un 5 Yemek Kaşığı Zeytinyağı 15 Su Bardağı Ilık Su 1 Tatlı Kaşığı ' tepeli ' Aktif Kuru Maya 1 Tatlı Kaşığı ' tepeli ' Tuz 1 Tatlı Kaşığı Toz Şeker Ön Hazırlık: Domateslerin kabukları soyulacak, küp doğranacak Biberler ortadan ikiye bölünecek, çekirdekleri temizlenecek Şeritler halinde dilimlenecek, kare doğranacak Sarımsaklar ince kıyılacak Soğan soyulacak, yarım ay doğranacak Mantarlar yıkanmayacak, silinecek Veya fırça ile temizlenecek Mantarlar en son domatesler sotelenirken ince ince kıyılacak Kaşar peyniri rendelenecek Hamur'un Hazırlanması: Bir kase içerisine 15 Su bardağı ılık su, şeker ve aktif kuru maya konulacak, karıştırılacak Karışım 10 Dakika dinlendirilecek Hamur yoğurma kabı içerisine 5 Su bardağı un elenerek konulacak Un orta yerinden havuz gibi açılacak 1 Tatlı kaşığı tuz havuzun kenarlarına serpilecek Kase içerisinde ki maya havuzun içerisine boşaltılacak Üzerine 5 Yemek kaşığı zeytinyağı ilave edilecek Hamur yoğurma yöntemlerine uygun olarak pürüzsüz bir hamur yoğurulacak Yoğurulan hamur top yapılacak Hamur yoğurma kabı iç yüzeyi zeytinyağı ile yağlanacak Top hamur yüzeyi de yağlanack ve yoğurma kabı içerisine konulacak Yoğurma kabı streçle kapatılacak ve ılık bir yere kaldırılacak Hamur iki katına ulaştığı vakit, gazı alınacak ve tek beze yapılarak kap streçle kapatılacak dinlenmeye alınacak Pizza Üst Malzemelerinin Hazırlanması: Tava içerisine 3 Yemek kaşığı zeytinyağı konulacak, ısıtılacak Üzerine soğanlar ve sarımsaklar ilave edilecek, kavrulacak Üzerine biberler ilave edilecek, kavrulacak Domatesler ve tuz ilave edilecek, domateslerin diriliği gidinceye kadar kavrulacak Üzerine mantarlar, karabiber, pul biber ilave edilecek ve malzemeler bir güzel karıştırılacak Mantarın bıraktığı su buhar olup uçuncaya kadar malzemeler normal ocak ısısında sotelenecek Malzemeler suyunu çektikten sonra tava ocaktan alınacak ve malzemeler soğutulacak Hamur üç eşit parçaya bölünecek, 3 Beze yapılacak 30 cm çapında fırın tepsisi zeytinyağı ile yağlanacak, eller yağlanacak Tek beze tepsi içerisine konulacak ve üsten avuç içerisi ile bastırılacak Yassılan hamurun orta yerinden tepsi kenarına doğru hamur el ile açılarak, yayılacak Hamur tepsiye iyice yayıldıktan sonra tepsi kenarında 1-15 cm genişlikte bir hamur yükseltisi oluşturulacak Yani hamur tepsi içinde havuz şeklinde ortaları ince, kenarları kalın olacak Soğuk pizza üst malzemeleri hamurun kenarında 1-15 cm boşluk verilerek yüzeye eşit şekilde yayılacak Tepsi 30 Dakika dinlendirilecek ve önceden 200 dereceye ısıtılmış fırının orta rafına sürülecek 25 Dakika süre bitiminde pizza kontrol edilecek, hamurun alt ve üst yüzeyleri kızarmış ise pizzanın üzerine peynirler yayılacak, tepsi fırına sürülecek Peynirler eriyinceye kadar tepsi fırın içerisinde kalacak Pizza hamurunu tek seferde kullanmanıza gerek yok, hamuru ihtiyacınıza göre beze yaparak derin dondurucuda 1 Ay süre ile ambalajı içerisinde dondurabilirsiniz |
|