İftarda Artan Ekmekler |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
İftarda Artan EkmeklerArtan Ekmekler - Ekmekleri Atmayın - Ekmekle Yapılan Tarifler İftarda doymayacağımızı sanıp nasıl yemekleri fazla yapıyorsak eminim hepimiz ekmeği yada pideyide fazlasıyla alıyoruzSonra masayı toplarken ya poşetlere koyup yada dolaplarda saklıyoruzGeneldede bayatladı diye evdekilerde tercih etmediğinden öylece kaldıkları oluyor Atıldığını sanmıyorum malum ekmek kutsaldır Ayrıca ekmek çok çabuk bozulan yada kuruyan bir gıdamaddesidirEğer ekmek yenilmeyecek gibiyse naylon bir poşette saklamayın tüysüz bir keten kumaş torbada mutfakta uygun bir yerde asarak saklayabilirsiniz Hafif kurumuş ekmeği mikro dalgada 30 sn de ısıtıp taze gibi yapabilirsiniz Herkesin bildiği başka bir yolda kaynayan suyun üzerine koyacağınız kapaklı kevgirin içine attığınız ekmek dilimleri yumuşatabilirsiniz Ekmekle yapılabilcek o kadar çok şey varki Bazılarını burda paylaşmak istedim Resim çekmeyi unutmazsam resimlerlede sunarım inşallah Sizlerinde tarifleri varsa paylaşırsa çok sevinirim İlk tarifim çocuklar buna ekmek kebabı diyorlar ama biz Ekmek Mantısı diyelim Bayat ekmeleri ısıya dayanıklı bir tepsiye doğrayınÜzerine sıvı yağ gezdirerek fırında 10 dk kadar kızartınÜzerini kapatırsanız ekmeklerin kenarları kuru ve sert olmayacaktır O sırada yapışmaz tavada orta boy bir kase kadar kıymayı 1 kaşık salça ,bir miktar zeytinyağı ile kavurun İsteğe göre domates sivribiberde katılabilirsulandırdığı için ben tercih etmiyorum Daha sonra fırından aldığınız ekmeklerin üzerine yaptığınız bu harcı dökün Sarımsaklı yada normal fakat sulandırılmış yoğurt döküp en üste tereyağı bol baharatla hafif pembeleştirerek üzerine dökün Tek başına bile doyurucu olacağından yanına ek birşey yapmanıza gerek kalmayacak |
İftarda Artan Ekmekler |
06-27-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
İftarda Artan Ekmekler2 tavsiyem, Yaren her yaptığımda şimdi biz buna oturcakmıyız dediği Kanepe Bu tarif hem kalan ekmekleri hemde kalan peynirleri değerlendirmek için Bir karıştırma kabına kahvaltıda tabaklarda kalan peynirleri yada aldınızda tadını beğenmediğiniz peynirleri rendeliyoruzHer türlü peynir olur tereddüt etmeyin Rendelenmiş peynirlerin üzerine bir bardak soğuk süt, 1 yumurta kırınMalzemeler birbirlerini sımsıkı saracak şekilde iyce karıştırın Parçalanmış ekmekleri yada dilimse her dilime ben becel kullanırım,bir miktar sürerek hazırladığımız malzemeyi bir parmak yüksekliğinde sürelimÜzerine kekik,kuru nane,kırmızı biber serperek tepsiye dizinFırının üst kızartma ayarında 200 derecede kızarmalarını bekleyin Çay yanında sıcakken servis yapabilirsiniz Afiyet olsun |
İftarda Artan Ekmekler |
06-27-2012 | #3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
İftarda Artan EkmeklerYine artan ekmeklerden özellikle Ramazanda yaptığım bir tatlı; Ekmek Tatlısı Artan bayat ekmekleri evdeki en güzel servis kabımıza ufak ufak doğruyoruz 1 bardak şekeri bir tencerede pembeleşinceye kadar kavuruyoruzŞekerden çok hoş bir koku yükseldiğinde 1 bardak suyu döküp tek yönde karıştırmaya devam ediyoruzŞeker iyce eridiğinde bir kaç dakika kaynatıp üzerine 1 kaşık tereyağı ekliyoruz Bu tereyağlı şerbeti doğranmış ekmeklerimizin üzerine yavaş yavaş döküyoruzÜzerine isteğe göre ince çekilmiş fındık ceviz konulabilirBir kapakla kapatıp servise hazır hale getiriyoruz |
|