![]() |
Tepsi Böreği |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tepsi BöreğiTepsi Böreği Tarifi - Tepsi Böreği Yapılışı - Tepsi Böreği Nasıl Yapılır - Tepsi Böreği Malzemeleri Vejetaryen Türk Mutfağı Kültür ve Turizm Bakanlığı 8 bardak un 4 yumurta 1 bardak su 6 tatlı kaşığı sıvıyağ 2 tatlı kaşığı sirke 2 tatlı kaşığı tuz 1/2 bardak eritilmiş tereyağı veya margarin İçi : 4 bardak kesilmiş ıspanak yaprağı 2 büyük küçük küçük doğranmış soğan 1/2 bardak sıvıyağ 2 tatlı kaşığı tuz 2 tatlı kaşığı karabiber 1 bardak ufalanmış beyaz peynir Büyük bir kaseye 8 bardak un koyup ortasını havuz gibi açın ve içine yumurtaları, tuz, yağ ve yarım bardak suyu koyun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Not: Bu böreği yapmak için hazır filo hamurunu satın alıp kullanabilirsiniz, fakat mutlaka iki yaprak hamurunu tekmiş gibi kullanın ya da her yaprağın üstüne yağ sürün ![]() |
![]() |
![]() |
|