Lahmacun |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
LahmacunMa l z e m e l e r * 1 kg az yagl1 k1yma, * 1200 kg domates, * 5 ba maydanoz, * 200 gr dolmal1k yesilbiber, * 100 gr sar1msak (taze veya kuru) * 1 yemek kas1g1 biber salças1, * Karabiber, tuz HAZIRLANISI: Maydanozlar yaprak yaprak ay1r1l1r Sar1msaklar temizlenir biberlerin çekirdekleri ç1kar1l1r Temizleme isi bittikten sonra bütün malzemeler z1rkla do ran1r veya robotta k1yma halini al1ncaya kadar çekilir içine k1ymas1 da konarak iyice kar1st1r1l1r ve bir harç elde edilir Haz1rlanan harç pide f1r1n1nda f1r1nc1 taraf1ndan pide hamuru ile lahmacunlar yap1larak pisirilir Not: Malzemelerin z1rkla k1yma haline gelmesi istege göre baharat konmas1 ve mese odunu ile tas f1r1nda pisirilmesi lezzet aç1s1ndan önemlidir |
|