poğaça |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
poğaçaarkadaşlar boardumuzun açılış şerefine akşama parti varkolay ve lezzetli bir poğaça malzemeler: 1 paket margarin 1 bardak yoğurt 1 tatlı kaşığı karbonat 1 yumurta(beyazı hamuruna,sarısı üzerine) 1 tatlı kaşığı mahlep un,tuz arzuya göre içi için peynir-maydonoz,kıyma,patates yapılışı: margarini eritinüzerine yoğurt,yumurtanın beyazı,mahlep,tuz ve son olarak karbonatı koyununu,hamur kulak memesi kıvamına gelene kadar ekleyin(bu ayarı şöyle anlayabilirsiniz;hamuru yoğurduktan sonra hamurda çatlaklar görünmeyecek) içini arzunuza göre ayarladıktan sonra tepsiyi çok hafif yağlayarak poğaçalarınız dizinüzerine yumurtanın sarısını sürünarzuya göre çörek otu ve susam da serpebilirsiniz(ki tavsiye ederim) 180 derecede önceden ısıtılmış fırına koyarak pişirin eğer poğaçanızı yumuşak yemek isterseniz,piştikten sonra fırında 5 dk bekletinbiraz sert olsun isterseniz hemen dışarı alıp dinlenmeye bırakabilirsiniz afiyet olsun |
|