Yağlı Simit |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Yağlı Simityağlı simit nasıl yapılır Malzemeler 4,5 su bardagi un 250 gr yumusak margarin 1 tatli kasigi yas pakmaya 1 kahve fincani süt 1 kahve fincani toz seker 1 kahve fincani tuz 3 yumurta (1 tanesi üzeri için) susam çörek otu Yapilis Tarifi Unun ortasi açilir Sekerli, ilik sütle eritilmis maya, yag, yumurta tuz konur, yogurulur (Bir yumurta sarisi üzeri için ayrilir) Üzeri örtülü olarak ilik bir yerde hamur iki misli oluncaya kadar mayalandirilir Ceviz büyüklügünde parçalara ayrilir Küçük simitler yapilir Yumurta sarisi sürülür Susam, çörek otu serpilir Yaglanmis tepsiye dizilir Önceden isitilmis orta hararetli firinda pisirilir |
|