06-27-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Armutlu Muffin

Hem çok kolay, hemde oldukça hafifler
Malzemeler;
*3 yumurta,
*1 su bardağı toz şeker,
*1 su bardağı süt,
*1/2 su bardağı sıvıyağ,
*3 çorba kaşığı limon suyu,
*1 paket kabartma tozu,
*2,5 su bardağı un,
*2 çorba kaşığı haşhaş,
*1 adet orta boy armut (kabukları soyularak zar büyüklüğünde doğranmış)
Hazırlanışı;
1 Yumurta ve şekeri, şeker eriyinceye kadar mikserde çırpın (Yaklaşık 5 dk)
2 Sırası ile süt, sıvıyağ ve limon suyunu da katıp karıştırın
3 Unu ve kabartma tozunu beraberce eledikten sonra karışıma katıp, iyice özdeşleşinceye kadar çırpın
4 Armuttan üstlerine serpecek kadar ayırdıktan sonra diğer armut ve haşhaşlarıda ekleyip, kaşık veya spatula ile iyice karıştırın ve muffin kağıtları yerleştirilmiş muffin kalıbına paylaştırın Ayırdığınız armutları muffinlerin üst-orta kısımlarına yerleştirin
5 Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında pişirin (Pişip pişmediğini, muffinlere kürdan batırarak anlayabilirisiniz batırdığınız kürdan temiz çıkıyorsa, hiçbir hamur bulaşığı kalmıyorsa pişmiş demektir )
Bu ölçülerden yaklaşık olarak 20 adet muffin çıkıyor
|
|
|