Şembörek |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
ŞembörekMALZEMELER: 1 kg un 1 kg kuzu kıyma Orta boy 4-5 soğan 1 tatlı kaşığı yenibahar Yarım tatlı kaşığı karabiber Yarım tatlı kaşığı pul biber 2 yemek kaşığı salça HAZIRLANIŞI Un, biraz tuz ve ılık su ile yoğrulur Sert bir hamur elde edilir Yağlanmış avuç içinde yuvarlanarak toparlanır Ayrı bir yerde kıyma, ince kıyılmış soğan, salça, biraz tuz ve baharat ile yoğrulur Hamurdan cevizden daha büyük bezeler kesilir Merdaneyle ve bol unla pasta tabağı büyüklüğünde yufka açılır Yansına harç döşenir Kapatılarak bir tabakla kesilir Eğer varsa sac üzerinde, yoksa teflon tavada az yağla pişirilir |
|
|
|