![]() |
Milföy Hamuru Nasıl Hazırlanır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Milföy Hamuru Nasıl Hazırlanırmilföy hamuru nasıl yapılır - milföy hamuru hazırlanışı - milföy hamuru tarifi ![]() Malzemeler 4 bardak un, 50 gram margarin, 1 çay kaşığı tuz, Hamur kıvamı tutulacak kadar su ![]() Hazırlanışı Malzemelerin hepsi bir kaba boşaltılarak karıştırılır ![]() ![]() ![]() ![]() Yarım saat sonra çıkartılan hamur Tezgah üzerinde 4 köşeli ve 4 köşesi de yıldız şeklinde uzatılacak bir biçimde açılır ve ortasına 300 gram margarin konur ![]() ![]() ![]() 1 saat sonra çıkartılan hamur tezgah üzerine alınır ve merdane yardımıyla dikdörtgen şeklinde açılır, daha sonrasında cüzdan şeklinde üçe katlanır ![]() ![]() ![]() 1 saat sonra çıkartılan hamurda bir önceki işlem yeniden uygulanır ve yeniden yağlı kağıda sarılıp 1 saat dinlenmeye alınır ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|