![]() |
Haşhaşlı Mini Çatal |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Haşhaşlı Mini Çatalhaşhaşlı hamur işi tarifler - haşhaşlı cevizli poğaça nasıl yapılır - haşhaşlı pratik tarifler ![]() Haşhaşlı mini çatal malzemeleri 5 su bardağı un 5 kahve fincanı eritilmiş margarin 1 kahve fincanı sıvıyağ 4 çorba kaşığı yoğurt 1 tatlı kaşığı mahlep 1 paket kabartma tozu 1 çay kaşığı tuz 1 yumurta sarısı 1 çorba kaşığı haşhaş Haşhaşlı mini çatal hazırlanışı Unu yoğurma kabına eleyip ortasını havuz gibi açın ![]() Eritilmiş ılık margarin, sıvıyağ, yoğurt, mahlep, kabartma tozu ve bir tutam tuzu una ilave edin ![]() Hamuru pütürsüz olana kadar yoğurup 1 saat dinlendirin ![]() Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avuç içiyle unlanmış zeminde yuvarlayın ![]() Uzun silindir şekli verin ve iki ucu çaprazlayıp üst üste birleştirin ![]() Hamurları yağlanmış tepsiye aralıklı olarak yerleştirip üzerlerine yumurta sarısı sürün ve haşhaş serpiştirin ![]() Önceden ısıtılmış 160-170 dereceye ayarlı fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirin ![]() Ilınınca servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|