![]() |
Kayseri Mantısı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kayseri MantısıMalzemeler 4 Su bardağı elenmiş un 2 Adet yumurta Yarım Paket margarin yağı (125 gram) 250 gr ![]() 1 küçük demet maydanoz 1 Adet baş soğan 2 Bardak yoğurt yeterince tuz, kırmızı biber,sarımsak ![]() Yapılışı KIYMANIN HAZIRLANIŞI: Kıymanın içerisine çok ufak kıyılmış soğan, ince kıyılmış maydanoz, yeterince tuz, az miktarda kara biber, bol kırmızı toz biber eklenerek yoğrulur ![]() SOSUNUN HAZIRLANIŞI: Yarım paket margarin eritilerek içerisine bir yemek kaşığı dolusu salça, bir çay kaşığı kırmızı toz biber, bir çay kaşığı tuz, yarım çay bardağı su ile 2 dk ![]() ![]() ![]() YAPILIŞI : Düz bir yere un elenir, ortasına yumurta kırılır, kafi miktarda tuzu eklenir, su ilavesiyle sert hamur yoğrulur ![]() ![]() Hazırlanmış olan mantılar geniş bir kapta kaynayan tuzlu suyun içerisine atılır, hamur kokusu gidinceye kadar haşlanır, (Hamur dişinize sert gelmeyecek duruma geldiği an haşlama işi bitmiş demektir) sonra ocaktan alınarak üzerine bir su bardağı soğuk su ilave edilir ![]() (Sonradan eklenen su ilavesinin amacı mantının dibe çökmesini ve hamurların daha diri olmasını sağlar) bu işlemlerden sonra mantının fazla suyu süzülerek mantının içerisinde bir miktar su bırakılır ![]() Hazırlanmış olan sos tenceredeki mantının içerisine ilave edilerek az miktarda karıştırılır ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|