ETLI - BIBERLI PAY |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
ETLI - BIBERLI PAY[schild]MALZEMELER[/schild] 5 adet yufka 675 gr kuşbaşı 2 çorbakaşığı un 2 adet sivribiber 200 gr dolma fıstığı 2 çorbakaşığı soya sosu 1 çorbakaşığı zeytinyağı 2 çorbakaşığı eritilmiş tereyağ 15 çorbakaşığı tereyağ veya margarin karabiber 4 Kişilik [schild]HAZIRLANIŞI[/schild] Fırını 190 derecede 10 dakika kadatr ısıtın Unla karabiberi karıştırıp, içine et parçalarını katın ve iyice yoğurun Tereyağ veya margarinle zeytinyağını bir kaba koyun, içine unlu etleri iave ederek 5-6 dakika çevirin Doğranmış biberleri, dolma fıstığını ve soya sosunu da ilave edip 15 dakika kadar daha ağzını kapatarak pişirin Soğumaya bırakın Etleri derin bir kaba alın ve üzerlerine ince doğranmış yufkaları koyun Eritilmiş yağı üzerine döktükten sonra 20-25 dakika pişirin Arzuya göre üzerine karabiber serperek servis yapabilirsiniz |
|