![]() |
Pofuduk Poğaça Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pofuduk Poğaça TarifiYumuşacık ve podufuk poğaçalar ile pazar kahvaltınıza lezzet katabilirsiniz ![]() İçinde beyaz peynir ve yanında güzel demlenmiş bir bardak çay ![]() ![]() Pofuduk Poğaça Tarifi Malzemeleri 3 çay bardağı su 1 çay bardağı süt 1 çay bardağı sıvı yağ 2 yemek kaşığı yumuşak margarin 1 tatlı kaşığı mahlep 2 tatlı kaşığı kuru maya 2 yemek kaşığı toz şeker 1 çay kaşığı tuz Aldığı kadar un İç malzemeleri 100 gr beyaz peynir 1/3 demet maydonoz 1 yemek kaşığı süt Hazırlanışı Derin bir kaba tüm malzemeyi alıp aldığı kadar un ile yumuşak bir hamur elde ediyoruz ![]() Hamurumuzu mayalanması için ılık bir ortamda 1,5-2 saat bekletiyoruz ![]() Maydonozları ince ince kıyıyoruz, peyniri çatal yardımıyla ezip bir yemek kaşığı sütle birlikte harmanlıyoruz ![]() Mayalanan hamurumuzdan dilediğimiz büyüklükte parçalar koparıp elimizle düzleştiriyoruz ![]() İçlerine hazırladığımız iç malzemeden bir yemek kaşığı kadar koyup kapatıyoruz ![]() Yağlı kağıt serilmiş tepsimize diziyoruz ![]() 180 derece önceden ısıtılmış fırınımızda 30 dakika pişiriyoruz ![]() Pofuduk poğaçalarımızı kesinlike sıcak servis ediyoruz ![]() |
![]() |
![]() |
|