Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
horozibiği, kaba, tüylü

Kaba Tüylü Horozibiği

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kaba Tüylü Horozibiği



Yumurtalı Horozibiği Gözlemesi



Yumurtalı Horozibiği Gözlemesi







Malzemeler:


800 gr taze horozibiği yaprağı ve sürgünleri, 100 gr margarin, 50 gr domates salçası, 1–2 adet yumurta, 1 adet orta boy soğan, yeteri kadar tuz, baharat



Hamurun malzemeleri:

1 kg un, yeteri kadar krem mayası ve tuz


İçin hazırlanışı:

800 gr taze horozibiği sürgün ve yaprakları iyice yıkanıp temizlendikten sonra ince bir şekilde doğranır ve kaynar suda 5–6 dakika kadar haşlanır Ayrı bir tencerede 100 gr margarin içerisinde soğan pembeleşinceye kadar ateşte tutulup üzerine salça ve baharat ilave edilip iyice karışması sağlanır Daha sonra, haşlamış olduğumuz horozibiği de tencereye atılarak 5–6 dakika kadar düşük ateşte kavrulur Bunun üzerine 1–2 adet yumurta kırılıp, yumurtalar pişinceye kadar kavrulmaya devam edilir Yeterince kavrulan horozibiği soğumaya bırakılır


Hamurun hazırlanışı:

1 kg un içerisine yeteri kadar maya konduktan sonra tuz ilave edilir ve yavaş yavaş su dökülerek yoğurulur Hazırlanan hamur birer yumruk büyüklüğünde bezelere ayrılır

Hamur bezeleri oklava ile açılarak yufka şekline getirilir Bunların yarısına kavrulmuş olan karışımdan konulur ve diğer yarısıyla üstü kapatılır Yarım ay şeklini alan gözlemeler sıcak sac üzerinde her iki tarafı da iyice pişerek servise hazır hale getirilmiş olunur




Malzemeler:


800 gr taze horozibiği yaprağı ve sürgünleri, 100 gr margarin, 50 gr domates salçası, 1–2 adet yumurta, 1 adet orta boy soğan, yeteri kadar tuz, baharat


Hamurun malzemeleri:

1 kg un, yeteri kadar krem mayası ve tuz


İçin hazırlanışı:

800 gr taze horozibiği sürgün ve yaprakları iyice yıkanıp temizlendikten sonra ince bir şekilde doğranır ve kaynar suda 5–6 dakika kadar haşlanır Ayrı bir tencerede 100 gr margarin içerisinde soğan pembeleşinceye kadar ateşte tutulup üzerine salça ve baharat ilave edilip iyice karışması sağlanır Daha sonra, haşlamış olduğumuz horozibiği de tencereye atılarak 5–6 dakika kadar düşük ateşte kavrulur Bunun üzerine 1–2 adet yumurta kırılıp, yumurtalar pişinceye kadar kavrulmaya devam edilir Yeterince kavrulan horozibiği soğumaya bırakılır


Hamurun hazırlanışı:

1 kg un içerisine yeteri kadar maya konduktan sonra tuz ilave edilir ve yavaş yavaş su dökülerek yoğurulur Hazırlanan hamur birer yumruk büyüklüğünde bezelere ayrılır


Hamur bezeleri oklava ile açılarak yufka şekline getirilir Bunların yarısına kavrulmuş olan karışımdan konulur ve diğer yarısıyla üstü kapatılır Yarım ay şeklini alan gözlemeler sıcak sac üzerinde her iki tarafı da iyice pişerek servise hazır hale getirilmiş olunur

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.