Babiko |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
BabikoGereçler: UN , SÜT , TEREYAĞI , SU TUZ , YUMURTA , YOĞURT , Yapılışı: Un,yumurta,tuz,su ve süt ile normal kıvamda bir hamur hazırlanırHazırlanan hamur yağlanmış tepsiye konularak düzeltilir ve üzerine kaşık veya çatal ile şekil verilir( baskı şeklinde )Yoğurt sürülerek hazırlanan hamur önceden 250 derecede ısıtılan fırında pişirilirSonrasında küçük parçalar halinde bölünen kömbe derin bir servis tabağına tepeleme şeklinde alınırSarmısaklı ayran ( koyu olacak ) bu kömbe üzerine dökülürNot:ayran ılık olacakTereyağı bol ve iyice kızgın olacak şekilde ayranlı kömbe üzerine dökülerek servis yapılır |
|