Pırasalı ve havuçlu börek |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Pırasalı ve havuçlu börekMalzemeler: 4 yufka pırasalı harç: 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1kg pırasa 4 havuç 150gr peynir 1 tatlı kaşığı karabiber yoğurtlu harç: 1 su bardağı yoğurt 1 yumurta yarım çay bardağı zeytinyağı üzerine: 1 yumurtanın sarısı çörek otu/susam Hazırlanması: pırasaları ve havuçları yıkayın hepsini ince daireler şeklinde doğrayın zeytinyağını ısıtın öncelikle havuçları 1-2 dakika kavurun pırasaları atın 3-4 dakika çevirerek kendilerini bırakmalarını sağlayın altını kapatıp soğumalarını sağlayın soğuyunca karabiber ve ezilmiş peynir ekleyin(tuz koymayın, peynirin tuzu yeterli oluyor) yoğurtlu harç için gereken malzemeleri karıştırın yufkaların herbirini altıya bölün üzerlerine yoğurtlu harçtan sürüp üçgenlerin geniş kısmına dolu dolu bir yemek kaşığı pırasalı harçtan koyun (pırasalar pişerken küçülüyor, bu yüzden bolca koyun) genişçe sigara böreği gibi sarın üzerlerine yumurta sarısı sürün çörek otu veya susam serpip (birşey serpmeden de olur) 200C fırında pişirin |
|