Sarıklı Açma |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sarıklı AçmaSarıklı Açma - Sarıklı Açma Tarifi Malzemeler : 4,5 su b un Yarım p Yaşmaya Yarım çay b sıvıyağ 1 çay b süt 1 yumurta 1 çorba k toz şeker 1 tatlı k tuz Alabildiği kadar su Ara Katlar İçin 2 çorba k tereyağı Üzeri İçin Haşhaş Hazirlanisi : Karıştırma kabına 45 su bardağı unu alınUnun üzerine 1 çorba kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı tuz ilave edin ve karıştırın Unun ortasına havuz açın ve içine yarım pakaet yaşmaya ilave edin Yaş mayanın üzerine 1 çay bardağı süt,yarım çay bardağı sıvıyağ ve 1 adet yumurtanın akını ilave edin Üzerine ılık su ilave edinİlk önce mayayı sıvılar ile eritin ve ilk önce sıvıları karıştırın Daha sonra unu da karıştırarak açmanın hamurunu yoğurunHamuru bezelere bölün Bezelere böldüğünüz hamurları uzun olarak şekil verinHamuru elinizle açın ve üzerine tereyağı sürün ve sarıp rulo yapın Fırın tepsisine açmaları ilave edin Üzerine yumurta sarısı sürün ve üzerine haşhaş serpin Mayalanması için bir süre tepsi de mayalandırın Açma mayalandıktan sonra önceden ısıtılmış olan 190 derecelik fırında pişirin |
|