Kıymalı Çok Katlı Börek |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kıymalı Çok Katlı BörekKıymalı Çok Katlı Börek - Kıymalı Çok Katlı Börek Tarifi Malzemeler : 5 su b un1 çorba k kurumaya1 çorbak tuz1 çorba k toz şekeralabildiği kadar su İç malzemesi için: 350 gr kıyma2 kuru soğan 1 demet maydanoz 1 demet dereotu karabiber,tuz sıvıyağ Üzeri için: 1 yumurta 2 çorba k yoğurtsıvıyağ Hazırlanışı : Karıştırma kabına 5 su bardağı unu alın Üzerine tuz ve toz şekeri ekleyin Üzerine kurumya ilave edin Üzerine ılık su ilave edip bir hamur elde edin Hamuru 9 parçaya bölüp her bir parçayı merdane ile açın İç harcı için soğanı yemeklik kesin Tavaya sıvıyağı alın Üzerine soğanı ekleyip kavurun Üzerine kıymayı ilave edip soğan ile beraber kavurun Kavrulduktan sonra üzerine üzerine dereotu ve maydonoz ilave edip karıştırın![]() Tepsiye 1 hamuru alın Üzerine iç harctan ilave edin Bu işlemi hamurlar ve iç harç bitene kadar tekrarlayın En üstte hamur kalmalı Üzeri için yoğurt,yumurta ve sıvıyağ ile bir sos elde edin Sosu hamurun üzerine dökün Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin
|
|
|
|