![]() |
Gınnış |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() GınnışGınnış Tarifi - Gınnış Nasıl Yapılır - Gınnışın Yapılışı Malzemeler; 1 kilo un yeteri kadar su, 1 corba kasigi tuz 1 tavuk 8-10 dis sarmisak haslamak icin de su Yapılışı: Un bir legene konur ve uzerine tuz atilip yeteri kadar suyla hamur yapilir ![]() ![]() Tavuk da buyuk bir tencereye konupaz tuz atilip pisene kadar kaynatilir ,daha sonra tavuk suyundan cikarilip kemiklerinden ayrilir guzelce parcalanir ![]() ![]() Hamur biraz bekletilir ve kucuk parcalar halinde kesilip ince uzun uzun yuvarlak cubuklar yapilir bu cubuklar 2 cm uzunlugunda kesilip isaret parmagi ve orta parmak kullanilarak uzerine hafifce bastirip parmaklarin altindan kaydirilarak birakilir ![]() ![]() Haslanan tavugun suyundan 2-3 kase ayrilir ve geri kalani buyukce bir tencereye alinip uzerine kaynamis su ilave edilir az tuz atilir ve kaynayan suya hazirlanan hamurlarin tamami bosaltilir ![]() ![]() Sarmisaklar soyulup guzelce ezilir daha sonra ayrilan 2-3 kase tavuk suyuna ilave edilip bu kaseler de tepsinin icine oturtulur ve servis yapilir ![]() |
![]() |
![]() |
|