Ispanaklı Gözleme |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ispanaklı GözlemeMalzeme - 250 gr Un = 2 ½ su bardağı - 2 adet yumurta - Yarım su bardağı kaşar peynir - 1 paket kabartma tozu - 1 buçuk su bardağı süt - Tuz - karabiber - Harcı için: - 500 gr ıspanak - 2 yemek kaşığı Sana Creme Bonjour - 1 adet kuru soğan - Muskat rendesi - Tuz - karabiber - Kızartmak için: - Sıvı Sana Hazırlanışı Kuru soğanı yemeklik doğrayınız Ispanakları ince ince kıyınız Yayvan bir tavada Sana Creme Bonjour'u kızdırıp, doğranmış kuru soğanları ekleyip, kavurunuz Daha sonra kıyılmış ıspanakları ekleyip, ıspanaklar suyunu çekinceye kadar kavurunuz Ateşten indirmeden önce muskat rendesi, tuz - karabiber ekleyip, ateşten alınız Yayvan bir tabağa koyup, harcı iyice soğutunuz Kaşar peyniri rendeleyiniz Derin bir kabın içine yumurtaları kırınız İçine unu ve kabartma tozunu birlikte eleyinizİçine rende peynir, tuz - karabiberi koyup karıştırınız Sütü yavaş yavaş ilave ederek , malzemeleri iyice karıştırınız Hazırladığınız hamura soğuttuğunuz harcı ekleyip, iyice karıştırınız Sıvı sana ile yağlanmış ve kızmış teflon tavaya bir kepçe karışımdan döküp her iki tarafınıda kızartınız Pişen gözlemeleri sıcak olarak servis ediniz |
|