06-27-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tavuklu Pay
Hamuru İçin Malzemeler:
- 200 gr un
- 1 çay kaşığı tuz
- 6 çorba kaşığı + 2 çay kaşığı margarin
- 1 yumurta
Harcı İçin Malzemeler:
- 2 adet tavuğun göğüs kısımları
- 1 çay kaşığı tuz
- taze çekilmiş karabiber
- 2 çorba kaşığı margarin
- 2 çorba kaşığı krema
- 1 çorba kaşığı kıyılmış maydonoz
- 75 gr iç bezelye (haşlanmış)
- 75 gr havuç (küçük küpler halinde kesilip, haşlanmış)
- 2 su bardağı Morney sos
Hazırlanışı:
Harcı hazırlamak için tavukların göğüs etlerini çıkartıp, kuşbaşı doğrayın Tuzlayıp, biberleyin Margarini bir tavada eritin Yağ kızarmaya başlayınca tavukları ilave edin
Bir kaşıkla ara sıra karıştırarak birkaç dakika sote edin Etler pişince tavayı ateşten alıp, fazla yağını süzdürüp, atın Krema, maydonoz, bezelye ve havucu ilave edip, karıştırın Harcı bir kenarda saklayın Hamuru hazırlamak için unu eleyin, tuzu ilave edip, karıştırın Margarini katıp, kumlu bir doku oluşuncaya kadar avucumuzun içiyle ovarak yedirin Karışımı havuz biçiminde açın
Ortasına çırpılmış yumurtayı koyun Un, yağ karışımını yavaş yavaş yumurtaya yedirin Pürüzsüz bir doku elde edince, hamuru nemli beze sarıp, serin bir yerde yarım saat kadar dinlendirin Dinlenmiş hamuru merdaneyle yaklaşık yarım santim kalınlığında açıp, bir tart kalibinin içine döşeyin
Kenarda taşan kısımları, sıyırarak alın Pişerken hamurun kabarmaması için hamuru en az bes altı yerinden çatalla delin Harcı kalıbın içine döşeyip, üzerine Morney sosu dökün Tavuklu payı, önceden ısıtılmış fırına sürüp yaklaşık 20 dakika, üzeri nar gibi kızarıncaya kadar 180 dereceli önceden ısıtılmış firinda pisirin Kalıbın içinde hemen servis yapın
alıntı
|
|
|