Stroysel |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
StroyselMALZEMELERİ: • 100 g margarin • 1 kahve fincanı toz şeker (50 gr) • 1,5 su bardağı un (140 gr) • Yarım limon • 1 çay kaşığı vanilya (3 gr) Hazırlanışı : Ilık sütte mayayı eritip diğer hamur malzemelerini de ekleyip hamuru hazırlayım Yeterince mayalanıp iki katı büyüklüğe ulaşınca, unlanmış tezgaha alın ve 1,5 cm kalınlığında bir dikdörtgen şeklinde açın Hamurun yüzeyini üç parça gibi düşünüp bunlardan iki parçasına 250 g margarinin 1/3`ünü küçük parçalar halinde sürün Yağ sürülmemiş üçte birlik kısmı, yağ sürülmüş kısmın ortasına gelecek şekilde katlayın ve diğer yağ sürülmüş kenarı da en üste gelecek şekilde ortaya doğru katlayın ve hamuru buzdolabında 10 dakika kadar dinlendirin Bu açma kapama işlemini iki kez daha tekrarlayın ve işlem bittikten sonra hamuru unlanmış tezgaha alarak yarım cm kalınlığında açın Bu arada fazla bastırmamaya dikkat edin 20 cm boyunda ve taban kenarı 10 cm olan üçgenler halinde hamuru kesin Geniş kenardan başlayarak hamuru yuvarlayın İsterseniz içine reçel koyarak lezzetini zenginleştirmek mümkündür Hamurları 30 dakika kadar dinlendirdikten sonra üzerlerine yumurta sarısı sürerek 200°C ısıtılmış fırında yaklaşık 15 dakika pişirin alıntı |
|