![]() |
Stroysel |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() StroyselMALZEMELERİ: • 100 g margarin • 1 kahve fincanı toz şeker (50 gr ![]() • 1,5 su bardağı un (140 gr ![]() • Yarım limon • 1 çay kaşığı vanilya (3 gr ![]() Hazırlanışı : Ilık sütte mayayı eritip diğer hamur malzemelerini de ekleyip hamuru hazırlayım ![]() ![]() Hamurun yüzeyini üç parça gibi düşünüp bunlardan iki parçasına 250 g margarinin 1/3`ünü küçük parçalar halinde sürün ![]() ![]() Bu açma kapama işlemini iki kez daha tekrarlayın ve işlem bittikten sonra hamuru unlanmış tezgaha alarak yarım cm kalınlığında açın ![]() Bu arada fazla bastırmamaya dikkat edin ![]() ![]() ![]() İsterseniz içine reçel koyarak lezzetini zenginleştirmek mümkündür ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|